Branț cu formă anatomică

Oare ce face Berkemann atât de confortabil?
Secretul nostru este branțul anatomic!

Acesta trebuie închipuit ca și cum am dori să clădim un turn înalt din piese de domino, însă solul este neuniform sub prima piesă. În acest caz nu putem să punem diferitele piese unul peste celălalt, ci trebuie să le plasăm puțin decalat, ori la stânga, ori la dreapta.

Aceleași corecții le execută și corpul nostru în majoritatea zilei. Diferența este doar că pentru talpa noastră nu este ideal să stea pe o platformă uniformă; mai degrabă, are nevoie de un branț care urmărește forma tălpii.
Tocmai din acest motiv să nu alegem niciodată încălțăminte care nu asigură încă din primul moment confortul perfect.

Pantoful trebuie să se muleze la picior, însă în același timp este important să asigure și suport. Un branț corespunzător poate să asigure cel mai bine confortul și o postură corectă.

Nu din întâmplare se face așadar că mândria cea mai mare a Berkemann este branțul anatomic. Deoarece acesta susține piciorul în cinci puncte, și sprijină postura corecte. Iar prin acesta asigură pași fără durere.

  1. Sistemul special de baza călcâiului care asigură distribuția uniformă a greutății preia sarcina de pe gleznă și coloana vertebrală.
  1. Marginea exterioară a piciorului, sprijinită, conferă pași naturali și păstrează echilibrul corpului.
  2. Suportul boltii longitudinale corectează, respectiv previne căderea arcadei.
  3. Suportul boltii transversale asigură o distribuție de sarcină care vizează specific mijlocul labei piciorului, și astfel nu se formează calusuri.
  4. Suportul spațiului gol de sub degetul picioarelor conferă inerția necesară pentru următorul pas, și asigură o bază adecvată pentru corp pentru distribuția potrivită a sarcinii pe talpă.

Însă în majoritatea pantofilor actuali din comerț nu găsim astfel de branțuri. Din contră, aproape că avem senzația că majoritatea pantofilor se împotrivește ca postura, coloana vertebrală și picioarele să fie sănătoase. Tocmai de aceea, înainte de a cumpăra pantofi, să fiți meticuloși, să explorați toate opțiunile, și dacă puteți, consultați un expert!