Milyen problémát jelez a hideg láb?

Bár télen egy hosszabb séta után nem különösebben meglepő, ha lábunk hideg. Azonban, ha fél órával később sem melegszik vissza, akkor testünk valami súlyosabb problémára próbálja felhívni a figyelmünket.

Szervezetünk ugyanis olyan, mint egy jó riasztó. Ha valamiféle betegség betörni készül testünkbe, azonnal jelez. De vajon mire hívja fel figyelmünket két hideg talp?

Bajok a keringésünkkel
Lábunk azért meleg normál állapotában, mert vér kering benne. Nem megfelelő vérkeringés esetén azonban lábunk a legmelegebb szobában sem akar felmelegedni.

A hideg láb tehát gyakran azt jelzi, hogy alacsony a vérnyomásunk. A hosszan tartó alacsony vérnyomás pedig már komolyan károsítja szervezetünket. Ezért aztán ne elégedjünk meg azzal, hogy hideg lábunkra két zoknit húzunk, hanem menjünk el orvoshoz.

Stresszes életmód? A test válasza: hideg lábak
A stressz ma már népbetegség. Egy betegség, ami a gondolatainkból indul ki, és aztán legyengíti szervezetünket. Ráadásul a stresszt nem úgy kell elképzelni, hogy ott állunk egy oroszlánketrec előtt, aminek tárva nyitva az ajtaja. Azt, hogy stresszesen élünk, sokszor észre sem vesszük. Egészen addig, míg a szervezetünk különböző jelzéseket nem kezd adni nekünk. Jelzéseket, mint például a szokottnál hidegebb lábak.

Stresszes helyzetben az ereink összeszűkülnek, a véráramlás lassul. Nem hiába ájulnak el sokan stresszes helyzetekben. Ezért próbáljunk változtatni életvitelünkön. Szenteljünk több időt a pihenésre, a relaxációra.

Raynaud-szindrómát jelezne a hideg láb?
Ennek a furcsa nevű betegségnek a hátterében a szervezet védekezőrendszerének hibái állnak. A végtagokban lévő artériák összeszűkülnek, így nem tudják rendesen vérrel ellátni a szöveteket. Emiatt aztán a lábak is kihűlnek.

A hideg lábak tehát mindig valami problémára próbálják ráirányítani a fókuszt. Vegyük komolyan szervezetünk jelzéseit. Ezzel ugyanis komolyabb betegségeket előzhetünk meg.Legutóbbi cikkek

Sokak számára minden munkanap úgy telik, hogy órákon keresztül ácsorognak

tovább
Házi praktikák lábfájás ellen

Házi praktikák lábfájás ellen

Naponta átlagosan 8-10 ezer lépést teszünk meg, nem csoda hát, hogy a lábf

tovább